Παρασκευή, Μαρτίου 10, 2017

ΠΡΟΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2018 ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΩΤΙΑ

Tο φθινόπωρο του 2018 είναι πιθανό να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας, όπως ανακοίνωσε η Σκωτσέζα πρώτη υπουργός, Νίκολα Στέρτζον.


Σύμφωνα με το BBC, η Στέρτζον δήλωσε ότι το φθινόπωρο του 2018 θα ήταν μια «λογική» επιλογή για τη διενέργεια δημοψηφίσματος στη Σκωτία δεδομένου ότι θα υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τη συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε.. «Μέσα από αυτό το πρίσμα του πότε θα γίνει σαφές το χρονοδιάγραμμα για συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου και αποχώρηση από την Ε.Ε., θεωρώ ότι θα ήταν μια λογική περίοδος για να έχει αυτή την ευκαιρία η Σκωτία, αν αυτός είναι ο δρόμος που θα επιλέξουμε να ακολουθήσουμε», δήλωσε στο BBC.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για συγκεκριμένη ημερομηνία, πρόσθεσε η ίδια.

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας περιπλέκει περαιτέρω τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της Τερέζα Μέι με τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. όσον αφορά τις συνθήκες του «διαζυγίου».

Από συνταγματικής πλευράς, ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα έπρεπε να εγκριθεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στο Λονδίνο.

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για το Brexit της 23ης Ιουνίου έθεσαν υπό αμφισβήτηση το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή η Αγγλία και η Ουαλία ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης, αλλά η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία κατά.
[ elzoni.gr]
10/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin