Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017

Η μεταναστευτική μου πολιτική βασίζεται στην κοινή λογική: Donald Trump

Την μεταναστευτικής του πολιτικής υπεραμύνθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι βασίζεται στην «κοινή λογική».


Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ο κ. Τραμπ επέμεινε ότι «πρέπει να χτίσουμε σύνορα», επιτρέποντας την είσοδο στις ΗΠΑ «σε εκείνους που μπορούν να αγαπήσουν την χώρα μας».

«Επιθυμούμε να έχουμε μια πολιτική ανοιχτών συνόρων για αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ. όσους αγαπούν τις ΗΠΑ) αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την είσοδο στην χώρα στους λάθους ανθρώπους», πρόσθεσε και συνέχισε:
«Δεν θα επιτρέψω αυτό να συμβεί υπό την προεδρία μου, οι πολίτες της χώρας μας το θέλουν αυτό… Είναι μια στάση κοινής λογικής».

Ο κ. Τριντό από την πλευρά του ανέφερε ότι «συνεχίζουμε την ανοικτή πολιτική μας στην υποδοχή προσφύγων, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας μας», σημειώνοντας ότι ο Καναδάς έχει υποδεχτεί περίπου 40.000 πρόσφυγες τα τελευταία χρόνια.

Ο Καναδός πρωθυπουργός όμως αρνήθηκε να σχολιάσει την μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ τονίζοντας ότι «το τελευταίο πράγμα που οι Καναδοί θέλουν, είναι να παραδώσω μαθήματα σε μια άλλη χώρα για τον τρόπο διακυβέρνησης της».

Τη Δευτέρα, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι το εφετείο θα πρέπει να επανεξετάζει πλήρως την απόφαση αναστολής εφαρμογής του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του κ. Τραμπ, πριν από την διεξαγωγή περαιτέρω διαδικασιών από τον ομοσπονδιακό δικαστή του Σιάτλ.
Πηγές: Reuters, AFP, ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr
14/2/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin