Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017

Υπουργός Brexit: Απίθανη η ενεργοποίηση του άρθρου 50 στη Σύνοδο της 9ης Μαρτίου

Ο υπουργός Brexit της Βρετανίας David Davis είπε ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε τροχιά να εκπληρώσει την προθεσμία του τέλους Μαρτίου για να ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία διαζυγίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν βλέπει τη Βρετανία να το κάνει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον επόμενο μήνα.


Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι περιμένουν με αγωνία να μάθουν πότε η πρωθυπουργός Theresa May θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας και θα ξεκινήσει ίσως την πιο περίπλοκη διαπραγμάτευση που έχει κάνει η Βρετανία από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για να δώσει τέλος στην 40χρονη συμμετοχή της στο μπλοκ.

Από τη Στοκχόλμη όπου βρισκόταν, ο Davis ρωτήθηκε εάν εκτιμά πως η May θα στείλει τη σχετική επιστολή για το Άρθρο 50 στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 9 και 10 Μαρτίου -μια ημερομηνία που ορισμένα βρετανικά μίντια ανέφεραν ότι εξετάζεται για να αποφευχθεί να συμπέσει με τη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου στην οποία τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη θα γιορτάζουν την 60η επέτειο του μπλοκ.

"H 9η ή η 10η Μαρτίου δεν είναι μια ημερομηνία που αναγνωρίζω βάσει του χρονοδιαγράμματός μας. Αυτό που έχουμε πει είναι έως τα τέλη Μαρτίου, κάποια στιγμή μέσα στο Μάρτιο", είπε ο Davis.
 [capital.gr]
14/2/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin