Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2017

Η Άγκυρα δεν κάνει αρκετή πρόοδο ώστε να αξίζει την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου

Η Τουρκία δεν προχωρεί επαρκώς σε μεταρρυθμίσεις ώστε να ανταποκριθεί στους όρους της μεταναστευτικής συμφωνίας, κάτι που θα επέτρεπε στους Τούρκους να ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να χρειάζονται θεωρήσεις εισόδου, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς υψηλόβαθμος ευρωπαίος αξιωματούχος, επικαλούμενος έκθεση της Επιτροπής της ΕΕ.


Βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε πέρυσι τον Μάρτιο κατά την κορύφωση της μεγαλύτερης μεταναστευτικής κρίσης που έχει αντιμετωπίσει η Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Τουρκία δεσμεύθηκε να εμποδίζει πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και την Ασία να κινούνται από το έδαφός της προς την ΕΕ, με αντάλλαγμα οικονομική υποστήριξη και πρόσβαση για τους πολίτες της χωρίς θεωρήσεις εισόδου.

Η Τουρκία πηγαίνει καλά όσον αφορά τους μεθοριακούς ελέγχους, αλλά στην τακτική έκθεση που η Κομισιόν θα δημοσιοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα αναφέρεται πως εξακολουθεί να καθυστερεί μεταρρυθμίσεις «στην αντιτρομοκατική νομοθεσία, τη χρηματοδότηση των κομμάτων, τη δικαστική συνεργασία», δήλωσε η πηγή.

Οι περιπλοκές γύρω από τις διαπραγματεύσεις για την επανένωση της Κύπρου δεν προοιωνίζονται επίσης τίποτε καλό για την Τουρκία, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin