Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017

Νέα επίθεση Ντομπρόφσκις στο ΔΝΤ για «απαισιόδοξες» προβλέψεις

Νέα επίθεση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις απαισιόδοξες προβλέψεις που κάνει για την Ελλάδα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις, καθώς συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στους εταίρους και το ΔΝΤ όσον αφορά το πρόγραμμα στήριξης.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Ντομπρόφσκις υποστήριξε πως το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων προχωρά όπως είχε σχεδιαστεί, προσθέτοντας μάλιστα πως σε ό,τι αφορά την Κομισιόν η Αθήνα έχει υλοποιήσει «σχεδόν τα πάντα» για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Επέκρινε έντονα το Ταμείο για τη στάση του και κάλεσε τους θεσμούς να προχωρήσουν στην αποδέσμευση χρημάτων βοήθειας για την Ελλάδα.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση του αντιπροέδρου της Επιτροπής στο ΔΝΤ σε διάστημα δύο ημερών.

Μιλώντας στη συνέχεια στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Ντομπρόφσκις έστειλε μήνυμα πως η Κομισιόν προσπαθεί ενεργά να διασφαλίσει πως η αξιολόγηση θα κλείσει το ταχύτερο δυνατό, ώστε να παραμείνει το πρόγραμμα εντός τροχιάς.
 [kathimerini.com.cy]
14/2/17
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin