Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2017

Κύπρος: Επιθυμεί συνέχιση διαλόγου

Αγνώριστη χαρακτηρίζει την τουρκοκυπριακή πλευρά μετά τον Ιανουάριο και τις συναντήσεις στη Γενεύη η Λευκωσία.


«Είναι ολοφάνερο ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά ροκανίζει τον χρόνο», δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, μετά την πρόσφατη απόφαση του τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να αρνηθεί να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως ανέφερε ο κ. Κασουλίδης στο ΡΙΚ, ύστερα από 22 μήνες διαπραγματεύσεων ο Μουσταφά Ακιντζί δεν θα έπρεπε να είχε αμφιβολίες για τις προθέσεις του Κύπριου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη. Παρέπεμψε μάλιστα σε δηλώσεις του κ. Ακιντζί ότι στόχος είναι η εκ περιτροπής προεδρίας, η ισότητα και η αποτελεσματική συμμετοχή.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, επισήμανε ο Κύπριος ΥΠΕΞ, εκμεταλλεύτηκε την έγκριση της τροπολογίας του ΕΛΑΜ για το ενωτικό δημοψήφισμα, για να προσθέσει στο οπλοστάσιο της Τουρκίας επιχειρήματα υπέρ της παραμονής στρατευμάτων και εγγυήσεων, ενώ η Άγκυρα γνωρίζει ότι πρέπει να αντιμετωπίσει αυτά τα θέματα σε μια διεθνή διάσκεψη.

Πρόσθεσε ακόμη πως η Λευκωσία επιθυμεί να συνεχιστεί ο διάλογος και τα θέματα να συζητούνται και να εξαντλούνται.
 elzoni.gr
24/2/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin