Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2017

Βολές από τουρκικό πολεμικό σκάφος κοντά στο Φαρμακονήσι

Πυρά σε ελληνικά χωρικά ύδατα, στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, εκτέλεσε περιπολικό σκάφος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, από τις 7.40 έως και τις 7.55 π.μ., όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν χθες το βράδυ navtex η οποία προέβλεπε άσκηση πυρών σε περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, από τις 7.00 έως τις 9.00.

Μετά εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας εκδόθηκε άμεσα navtex από την Ελληνική Υδρογραφική Υπηρεσία, η οποία καθιστούσε την τουρκική navtex άκυρη λόγω αναρμοδιότητας εκδόσεως αλλά και διότι επικάλυπτε ελληνική επικράτεια.

Στην περιοχή έσπευσε η ελληνική κανονιοφόρος «Νικηφόρος», ωστόσο το τουρκικό περιπολικό εκτέλεσε πυρά. Το τουρκικό σκάφος καθ’όλη την διάρκεια της κίνησής του, παρακολουθείτο από την ελληνική κανονιοφόρο, η οποία εξέπεμπε κείμενα απομάκρυνσής του από τα ελληνικά χωρικά ύδατα καθώς και διακοπής των πυρών.

Μετά την εκτέλεση των πυρών το τουρκικό σκάφος κινήθηκε βόρεια και απομακρύνθηκε από την περιοχή.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin