Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017

The Economist Intelligence Unit : Υποβάθμιση των ΗΠΑ στη βαθμίδα της «ατελούς δημοκρατίας»

Στη βαθμίδα της «ατελούς δημοκρατίας», από αυτήν της «δημοκρατίας», υποβάθμισε τις ΗΠΑ το βρετανικό κέντρο μελετών The Economist Intelligence Unit (EIU).

«Οι ΗΠΑ, σημαιοφόρος της Δημοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι εντούτοις μια "ατελής δημοκρατία" εξαιτίας της πτώσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στη λειτουργία των θεσμών τους» γράφει το βρετανικό think tank στον ετήσιο δείκτη που καταγράφει τα επίπεδα Δημοκρατίας σε 167 χώρες.

«Αντιπροσωπεύει μια υποκείμενη τάση, η οποία ξεκίνησε πριν από την εκλογή του Τραμπ» διευκρινίζουν οι συντάκτες, υπογραμμίζουν ωστόσο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, στην προεκλογική του εκστρατεία, εκμεταλλεύτηκε «αυτή την χαμηλή εκτίμηση που έχουν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι για την κυβέρνησή τους».

Η αύξηση των ανισοτήτων, τα αδιέξοδα στο Κογκρέσο, που υπονομεύουν τη λειτουργία της αμερικανικής δημοκρατίας, η οικονομική κρίση και το αναστολή της λειτουργίας κάποιων ομοσπονδιακών υπηρεσιών συνέβαλαν σε αυτή τη δυσπιστία προς τους θεσμούς, κρίνει το EIU, το οποίο ανήκει στον όμιλο του περιοδικού The Economist.
 zougla.gr
26/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin