Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2017

"Nέο επεισόδιο" στα Ίμια μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Δύο ελληνικά σκάφη του λιμενικού εισήλθαν στις 11 το πρωί στα "τουρκικά χωρικά ύδατα" κοντά στα Ίμια, αλλά μετά την επέμβαση του τουρκικού ναυτικού επέστρεψαν πίσω στην Καλόλιμνο, 1,5 μίλι από τα Ίμια, όπως μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.


Σύμφωνα με τον "Ant1" διάφορα ΜΜΕ της Τουρκίας μετέδωσαν ότι σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής πλησίασαν τις βραχονησίδες και στη συνέχεια προσπάθησαν να μπουν σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Η νέα ένταση, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, διήρκεσε 45 λεπτά και την καταδίωξη έκαναν 5 τουρκικά πλοία, ένα από τα οποία ανήκει στο λιμενικό, μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη.

Όπως χαρακτηριστικά λένε στην Τουρκία τα μέσα ενημέρωσης, τα ελληνικά σκάφη ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τα τουρκικά πολεμικά.

Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου διαψεύδουν σύμφωνα με τον "Αντ1" ότι σημειώθηκε το εν λόγω περιστατικό, σημειώνοντας ότι σήμερα δεν υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα στην περιοχή γύρω από τα Ίμια.
  [capital.gr]
31/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin