Δευτέρα, Ιανουαρίου 02, 2017

Γερμανικός Τύπος: H τρομοκρατία και οι ευθύνες Erdogan

Η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη μονοπωλεί το ενδιαφέρον των γερμανικών εφημερίδων με πολλούς αναλυτές να προχωρούν απλώς στην πικρή διαπίστωση ότι η χρονιά ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε η προηγούμενη: με τρομοκρατία.


Οι σχολιαστές επιχειρούν αφενός να ρίξουν φως στους λόγους που η Τουρκία γίνεται τόσο συχνά στόχος -με τους περισσότερους να τους αποδίδουν και στην πολιτική Ερντογάν- και αφετέρου να αναδείξουν την όποια σύνδεση με παρόμοιες επιθέσεις στην Ευρώπη.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung εκτιμά ότι «η Τουρκία δεν είναι μεν η μόνη χώρα που απειλείται από την ισλαμιστική τρομοκρατία. Καμία άλλη όμως δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τόσο μεγάλο βαθμό στο στόχο τρομοκρατών». Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης επισημαίνει ότι όσο κι αν ο Ερντογάν διατείνεται ότι οι επιθέσεις σχετίζονται άμεσα με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, «είναι γεγονός ότι τα χτυπήματα σχετίζονται και με τα όσα συμβαίνουν στην ίδια την Τουρκία, αφού είναι και η συνέπεια της δικής του πολιτικής».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και η Rheinische Post που υπογραμμίζει ότι «όσο ο Ερντογάν συνεχίζει να εκμεταλλεύεται την τρομοκρατική απειλή ως πρόσχημα για να καταπνίξει κάθε αντίθετη άποψη στη χώρα, όσο χρησιμοποιεί το φόβο των ανθρώπων για να εδραιώσει έναν απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης, η μάχη αυτή δεν μπορεί να κερδηθεί».
 DW - naftemporiki.gr
2/1/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin