Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017

EKT: Αποτελεσματική η νομισματική πολιτική

Η τρέχουσα νομισματική πολιτική λειτουργεί με μεγαλύτερο από ότι συνήθως, αντίκτυπο στις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες, διαπιστώνει έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), υπεραμυνόμενη των χαμηλών επιτοκίων.


Η ΕΚΤ υποστηρίζει ότι η παρούσα φάση χαμηλού πληθωρισμού ήταν ένα αποτέλεσμα παραγόντων που θα εξαφανιστούν σταδιακά, και ότι τα εργαλεία πολιτικής αποδεικνύονται αποτελεσματικά στην αντιμετώπισή του.

Παρ’ όλα αυτά, τα θεμελιώδη στοιχεία του πληθωρισμού δεν έχουν αλλάξει σημαντικά, γεγονός το οποίο ωστόσο, οφείλεται περισσότερο στα διάφορά σοκ και τις λάθος αρχικές εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας, και λιγότερο στη νέα οικονομική πραγματικότητα.

«Η αποτυχία σύγκλισης του πληθωρισμού με τους στόχους της ΕΚΤ αποδίδεται κυρίως σε κυκλικούς παράγοντες, τόσο παγκόσμιους, όσο και εγχώριους» αναφέρει στο ίδιο πλαίσιο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η σταθεροποίηση των μακροπρόθεσμων προοπτικών για τον πληθωρισμό υποδηλώνει πως η νομισματική πολιτική παραμένει αποτελεσματική, καταλήγει η κεντρική τράπεζα.
 elzoni.gr
27/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin