Παρασκευή, Ιανουαρίου 06, 2017

Επιστολή στο ΓΓ ΟΗΕ για τη σύνθεση της διάσκεψης έστειλε ο Ακιντζί

Επιστολή στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντώνιο Γκουτέρες, για το θέμα της σύνθεσης της διάσκεψης για το Κυπριακό, απέστειλε ο Μουσταφά Ακιντζί, τονίζοντας την ανάγκη να τηρηθεί η συμφωνία της 1ης Δεκεμβρίου.


Στην επιστολή του, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, αναφέρει ότι την 1η Δεκεμβρίου, συμφωνήθηκε πως στις συνομιλίες της Γενεύης μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου, θα συμμετάσχουν οι δύο κοινότητες και ότι στις 12 Ιανουαρίου θα προστεθούν στη Διάσκεψη οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις.

 Γι αυτό το θέμα, αναφέρει, έγινε συμβιβασμός, προσθέτοντας ότι τώρα, ο Νίκος Αναστασιάδης, με επιστολή του προς το Γενικό Γραμματέα, ισχυρίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπείται από τον ίδιο.

 Ο Μουσταφά Ακιντζί χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση του προέδρου Αναστασιάδη και προβάλλει τη θέση ότι και ο ίδιος είναι εκλεγμένος πρόεδρος της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου, όπως αποκαλεί το ψευδοκράτος.

 Σημειώνει ότι στη Γενεύη, ο ίδιος και ο κύριος Αναστασιάδης θα παρίστανται με την ιδιότητα των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

 Στην επιστολή του προς το Γενικό Γραμματέα, ο Μουσταφά Ακιντζί αναφέρει, επίσης ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε ιστορική καμπή, αναμένοντας την επίλυσή του εδώ και μισό αιώνα.
 Για να αξιοποιηθεί η δυναμική, καταλήγει, χρειάζεται πολιτική αποφασιστικότητα εντός του συμφωνημένου πλαισίου.
 [riknews.com.cy]
6/1/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin