Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

Ξεκαθάρισε την διττή του ιδιότητα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης

Στην πρότασή του για το θέμα της ασφάλειας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην ομιλία του κατά την έναρξη της Διάσκεψης για την Κύπρο,
στο Παλάτι των Εθνών στη Γενεύη, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα μέσω της παρέμβασής του πως συμμετέχει σε αυτήν με διττή ιδιότητα, δηλαδή και ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως ηγέτης της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

Η Διάσκεψη ξεκίνησε με ομιλία του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ακολούθως μίλησε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Ακολούθησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πρότασή του για το σύμφωνο φιλίας.

Στη συνέχεια, έλαβε το λόγο ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ακολούθως ο Βρετανός ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον. Στη συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σημειώνεται πως στις ταμπελίτσες που τοποθετήθηκαν μπροστά στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στον κ. Ακιντζί, στους ΥΠΕΞ των τριών εγγυητριών δυνάμεων και στον κ. Γιούνκερ με τα ονόματά τους όλοι προσφωνούνται ως "Η Αυτού Εξοχότης".

Μόνο στην ταμπελίτσα που τοποθετήθηκε μπροστά από τον κ. Γκουτέρες αναφέρεται ο τίτλος του δηλαδή Γενικός Γραμματέας.
 kathimerini.com.cy
12/1/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin