Τετάρτη, Ιανουαρίου 18, 2017

Κοντά σε δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας η Σκωτίας

Η απόφαση της Τερέζα Μέι  να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός ευρωπαϊκής ενιαίας αγοράς έχει «αναμφίβολα» φέρει την προοπτική ενός δεύτερου δημοψηφίσματος ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας πιο κοντά.


Σε αυτή τη δήλωση προέβη η Πρωθυπουργός της αποκεντρωμένης τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας  και ηγέτιδα του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας SNP Νίκολα Στέρτζιον, αντιδρώντας στην ομιλία της Βρετανίδας Πρωθυπουργού.

Η κα Μέι παρουσίασε το πρωί της Τρίτης τις προτεραιότητές της  κατά τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Μιλώντας στο BBC η κα Στέρτζιον συμφώνησε με το σχόλιο ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας είναι πλέον «σχεδόν αναπόφευκτο», όπως είχε προειδοποιήσει σε περίπτωση που η κα Μέι επέλεγε το λεγόμενο «σκληρό» Brexit και την έξοδο από την ενιαία αγορά.

Κατά την κα Στέρτζιον, η Σκωτία θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ένα «διαφορετικό μέλλον»  από αυτό που περιέγραψε η Τερέζα Μέι.

Σημείωσε ότι η ίδια θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες, αλλά ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποια υποχώρηση από το Λονδίνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι Σκωτσέζοι  ψηφοφόροι τάχθηκαν υπέρ της παραμονής  του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ σε ποσοστό 62% κατά το δημοψήφισμα του  Ιουνίου.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, ΡΙΚ Βρετανία
 18/1/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin