Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2017

Ι. Κασουλίδης: Τα Ηνωμένα Έθνη θα καθορίσουν ημερομηνία για Διάσκεψη στη Γενεύη

Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) παραβρέθηκε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ως προεδρεύων για το τρέχον εξάμηνο, της Επιτροπής των υπουργών του Συμβουλίου.


Στο περιθώριο των εργασιών της ΚΚΣΕ και σε ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό στη Γενεύη, ο κ. Κασουλίδης απάντησε σχετικά με το πρώτο μέρος της διαπραγμάτευσης.

"Τα μέλη της Διάσκεψης δεν θέλησαν να μπουν στο θέμα της ουσίας, που είναι το θέμα ασφάλεια, και προτίμησαν να παρουσιασθεί πρώτα ενώπιόν τους ένα έγγραφο το οποίο θα ετοίμαζαν, και έχουν ετοιμάσει φαντάζομαι οι τεχνοκράτες. Είναι οι τεχνοκράτες από κάθε πλευρά: από τις δύο κοινότητες, την Ελλάδα την Τουρκία και τη Μ. Βρετανία, με τις θέσεις τους για να μπορέσει να ξεκινήσει η προσπάθεια προσέγγισης του" είπε ο κ. Κασουλίδης και πρόσθεσε:

"Οι τεχνοκράτες έχουν ολοκληρώσει τη δουλειά τους και αναμένεται τώρα από τα Ηνωμένα Έθνη να καθορίσουν ημερομηνία για να επανέλθουν τα μέλη της Διάσκεψης στη Γενεύη. Η Διάσκεψη δεν σταμάτησε, είναι διαρκείας και επομένως μόλις είναι έτοιμοι θα συνεχίσουν".

Στο ερώτημα, για το ποιο είναι κατά τη γνώμη του το χρονικό όριο στο οποίο μπορεί να υπάρξει μια κατάληξη, ο κ. Κασουλίδης δήλωσε :

"Δεν υπάρχει χρονικό όριο, είναι μια ανοιχτού τέλους Διάσκεψη" είπε και κατέληξε λέγοντας:
"Πιστεύουμε σε μια δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία που θα καθορίζει το ένα κράτος της Κύπρου με μιαν κυριαρχία, μιαν ιθαγένεια και μια νομική προσωπικότητα από δύο πολιτικά ίσες συνιστώσες πολιτείες".
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, capital.gr
23/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin