Σάββατο, Ιανουαρίου 28, 2017

"Ανησυχητική" η απόφαση Τραμπ για τον περιορισμό της εισόδου προσφύγων στις ΗΠΑ

Οι αποφάσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κυρίως οι περιορισμοί στην είσοδο προσφύγων στις Ηνωμένες Πολιτείες, "ανησυχούν" τη Γαλλία και τη Γερμανία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό έπειτα από συνάντηση που είχε με τον γερμανό ομόλογό του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο Παρίσι.


"Η απόφαση αυτή δεν μπορεί παρά να μας ανησυχεί", είπε ο Ερό, υπογραμμίζοντας πως "η υποδοχή προσφύγων που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο αποτελεί υποχρέωσή μας". "Όμως υπάρχουν πολλά άλλα θέματα που μας ανησυχούν", πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε πως η Γερμανία και η Γαλλία συμφωνούν ότι οποιεσδήποτε κινήσεις προκειμένου να αρθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας πρέπει να συνδέονται με την πρόοδο στην ειρηνευτική διαδικασία για την ανατολική Ουκρανία.

"Εμείς στη Γερμανία και στη Γαλλία έχουν μια ξεκάθαρη θέση για τις κυρώσεις", δήλωσε ο Γκάμπριελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του. "Ευχόμαστε να εφαρμοστεί η ειρηνευτική διαδικασία του Μινσκ... Και αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούν να αρθούν οι κυρώσεις".

Ο Γκάμπριελ είπε πως με τον Ερό συμφώνησαν επίσης ότι είναι σημαντικό η Γερμανία και η Γαλλία να εκφράσουν ισχυρές ενιαίες θέσεις σε διάφορα θέματα. Είπε πως οι δύο χώρες θα συστήσουν διμερείς ομάδες εργασίας για θέματα όπως η Ουκρανία και η Ρωσία.
Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin