Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017

Επανεξετάζει τις διμερείς της σχέσεις με την Ελλάδα η Τουρκία

Η Άγκυρα θα αξιολογήσει περιεκτικά τις συνέπειες της απόφασης του Αρείου Πάγου για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς επί των διμερών και περιφερειακών σχέσεών της με την Ελλάδα, δηλώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του το οποίο θεωρεί ότι η απόφαση λήφθηκε με πολιτικά κίνητρα.


“Διαμαρτυρόμαστε για αυτή την απόφαση, η οποία η οποία εμποδίζει να οδηγηθούν ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης αυτά τα άτομα τα οποία έλαβαν ενεργό ρόλο στην απόπειρα πραξικοπήματος τις 15 Ιουλίου, που είχε ως στόχο τη δημοκρατική τάξη της Τουρκίας, τη δολοφονία 248 πολιτών μας, τον τραυματισμό 2193 πολιτικών και αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Πρόεδρό μας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον τουρκικό ΥΠΕΞ, “με αυτή την απόφαση των ελληνικών αρμόδιων Αρχών με την οποία εμποδίζουν την εκδίκαση μελών τρομοκρατικών οργανώσεων διαφάνηκε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα ως χώρα σύμμαχος και γείτονας αποφεύγει να εκπληρώσει το μίνιμουμ των υποχρεώσεών της στον αγώνα με την τρομοκρατία και το έγκλημα”.

Όπως αναφέρει “η στάση αυτή της ελληνικής δικαιοσύνης ανοίγει το δρόμο ώστε αντίθετα με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές να μείνουν ατιμώρητοι οι εγκληματίες και να παραβιάζονται τα δικαιώματα των θυμάτων”.Προστίθεται ότι “δυστυχώς η Ελλάδα ως μια χώρα που στο παρελθόν έζησε πραξικοπήματα με αυτή την απόφαση μετατράπηκε σε μια χώρα η οποία προστατεύει και φροντίζει τους πραξικοπηματίες”.

“Οι προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση της επιστροφής των εγκληματιών και της εκδίκασής τους χρησιμοποιώντας όλες τις νομικές οδούς ενάντια στην απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης θα συνεχιστούν. Οι συνέπειες αυτής της απόφασης η οποία εκτιμάται ότι λήφθηκε με πολιτικά κίνητρα επί των διμερών μας σχέσεων και των εργασιών μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και τα άλλα διμερή/περιφερειακά θέματά θα είναι αντικείμενο περιεκτικής αξιολόγησης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
 26/1/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin