Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Συμφωνία τον Φεβρουάριο με πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ

Σαφή προθεσμία για ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι τον Φεβρουάριο έθεσε Ευρωπαίος αξιωματούχος που ενημέρωσε τον τύπο σήμερα στις Βρυξέλλες.


Σύμφωνα με την "Καθημερινή" ο αξιωματούχος τόνισε ότι ο Φεβρουάριος όπως εξήγησε είναι ο τελευταίος μήνας πριν ξεκινήσουν σημαντικές εκλογές σε κράτη μέλη ενώ σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει "καλή πιθανότητα" οι θεσμοί να συμφωνήσουν σε ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Eurogroup του Φεβρουαρίου.

Αυτό που ξεκαθάρισε ο ίδιος αξιωματούχος είναι ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα. "Μία σειρά από υποθέσεις ότι το Ταμείο δεν θα είναι μέρος του προγράμματος έδειξαν πολύ καθαρά ότι θα δημιουργήσει τεράστια τεχνικά  προβλήματα και καθυστερήσεις” είπε κάνοντας κριτική σε αυτούς που ευχόντουσαν την μη συμμετοχή του ΔΝΤ και εκτιμώντας την ως ένα θετικό σενάριο λέγοντας τους ότι " οι άνθρωποι θα πρέπει να γνωρίζουν τι εύχονται και να σταματήσουν να το εύχονται"

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, την επόμενη εβδομάδα ή αμέσως μετά το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να συζητήσει την έκθεση του άρθρου 4 για την Ελλάδα και περιέχει ένα τμήμα για την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους.

"Παρότι όμως το χρέος δεν θα συζητηθεί αύριο, θα είναι στο πίσω μέρος του μυαλού των μετεχόντων στην συνάντηση. Ο Πώλ Τόμσεν θα εκπροσωπεί το ΔΝΤ", εξήγησε ο αξιωματούχος.

Όσον αφορά την επιστολή Τσακαλώτου, που στάλθηκε στις αρχές της εβδομάδας ο ευρωπαίος αξιωματούχος θα την χαρακτήριζε "καλό σημείο για έναρξη των συζητήσεων, αλλά αν συγκρίνουμε την έναρξη και την προσγείωση καταλαβαίνετε ότι είναι διαφορετικά πράγματα", συμπλήρωσε.  Για να κλείσει η αξιολόγηση από την μεριά της η Αθήνα θα πρέπει να συμφωνήσει σε "μέτρα για την αγορά εργασίας, προϊόντων, υπηρεσιών κτλ,  δεν έχουμε ακόμα συμφωνία στον μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό μονοπάτι για μετά το πρόγραμμα", είπε.
 [capital.gr]
25/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin