Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2017

Η Ιταλία επιταχύνει τις διαδικασίες απέλασης μεταναστών

Η Ιταλία επιθυμεί «να επιταχύνει τις απελάσεις και τον επαναπατρισμό» των μεταναστών, επανέλαβε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο μετά τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν.


Τη Δευτέρα ξέσπασε εξέγερση σε ένα κέντρο υποδοχής στην περιοχή Κόνα έξω από τη Βενετία μετά τον θάνατο μιας γυναίκας 25 ετών από την Ακτή Ελεφαντοστού, με τους μετανάστες να καταγγέλλουν ότι καθυστέρησαν να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Ενεργούμε με αποφασιστικότητα και ανθρωπιά: έχουμε σώσει πολλές ζωές όμως δεν μπορούμε να δεχθούμε από κανέναν να παραβιάζει τους νόμους», αντέδρασε ο Αλφάνο μιλώντας στην εφημερίδα La Stampa.

«Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να επιταχύνουμε τις απελάσεις και τους επαναπατρισμούς. Εργάζομαι για να καταλήξουμε σε συμφωνίες που θα περιορίσουν τις αφίξεις και θα εμποδίζουν τις αναχωρήσεις» μεταναστών, πρόσθεσε.

«Υπάρχουν τρεις βασικές χώρες: ο Νίγηρας, με τον οποίο βρισκόμαστε κοντά στη σύναψη συμφωνίας, η Τυνησία και η Λιβύη», εξήγησε ο Αλφάνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin