Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2017

Γενεύη: Τουρκία και Βρετανία προσπάθησαν να κλείσουν βιαστικά τα κεφάλαια ασφάλεια και εγγυήσεις

Στη διάσκεψη της Γενεύης, Τουρκία και Βρετανία κατέβαλαν κοινή προσπάθεια για υποβάθμιση αλλά και για κλείσιμο άρον-άρον του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων.


Επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, η Ελληνική τηλεόραση μετέδωσε ότι Τουρκία και Βρετανία ήθελαν να κλείσουν τα θέματα αυτά μέσα σε τέσσερις ημέρες.

 Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου, είπε ότι το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων πρέπει να παραπεμφθεί αμέσως σε τεχνική επιτροπή και να ακολουθήσει συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των εγγυητριών δυνάμεων για επικύρωση.
 Η ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον Νίκο Κοτζιά, αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι το θέμα είναι σοβαρό και δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί με γρήγορες διαδικασίες.

 Παρενέβη ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες,  ρωτώντας τις δύο πλευρές εάν είναι έτοιμες να συνεχίσουν το διάλογο για τις εγγυήσεις σε πολιτικό επίπεδο.

 Ο Τσαβούσογλου απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι έπρεπε να φύγει, αφού είχε να ασχοληθεί με άλλα σοβαρά θέματα όπως το Συριακό και το θέμα της Συνταγματικής αναθεώρησης στην Τουρκία.

 Ο κύριος Κοτζιάς είπε ότι η Αθήνα χρειάζεται χρόνο για να υποβάλει τις προτάσεις της στο θέμα των εγγυήσεων και ο κύριος Γκουτέρες πρότεινε τη συγκρότηση τεχνικής επιτροπής, με την ίδια σύνθεση για τις 18 Ιανουαρίου.
[Φάνης Παπαθανασίου, ΡΙΚ Αθήνα]
 riknews.com.cy
15/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin