Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2017

Στρατιώτες της Σενεγάλης μπήκαν στη Γκάμπια

Στη Γκάμπια μπήκαν το απόγευμα της Πέμπτης τα στρατεύματα της Σενεγάλης, τα οποία είχαν αναπτυχθεί στα σύνορα των δύο χωρών.
Όπως ανακοίνωσε ο στρατός της Σενεγάλης, οι ένοπλες δυνάμεις των κρατών της Δυτικής Αφρικής ξεκινούν να εξαπολύουν επιθέσεις στη Γκάμπια στο πλαίσιο της επιχείρησης «Αποκατάσταση της Δημοκρατίας», με στόχο να αναγκαστεί ο πρόεδρος της χώρας Γιαχία Τζαμέ να παραδώσει την εξουσία στον εκλεγμένο πρόεδρο Αντάμα Μπάροου.

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες των χωρών της Δυτικής Αφρικής για μια ομαλή μετάβαση της εξουσίας στη Γκάμπια, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτό θα πρέπει να επιχειρηθεί αρχικά με πολιτικά μέσα.

Ο νέος πρόεδρος της Γκάμπια Αντάμα Μπάροου ορκίστηκε την Πέμπτη στην πρεσβεία της χώρας του στο Ντακάρ της Σενεγάλης, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας Γιάχα Τζαμέ αρνείται να αποχωρήσει και να επιτρέψει τη μετάβαση στην εξουσία.
 naftemporiki.gr
19/1/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin