Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2017

Η Βρετανία κατανοεί καλύτερα τις θέσεις μας για κατάργηση των εγγυήσεων

Η κατάργηση του καθεστώτος των εγγυήσεων και η διαδικασία αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων από την Κύπρο τέθηκαν επί τάπητος στις διαβουλεύσεις που είχαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες -όπου συνεδρίασε το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε.- οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου Νίκος Κοτζιάς και Μπόρις Τζόνσον.


«Έχω μείνει με την εντύπωση ότι ο Βρετανός συνάδελφός μου έχει κατανοήσει καλύτερα τις θέσεις μας, σε ό,τι αφορά την ανάγκη να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων, καθώς και τα παρεμβατικά -κατά τη γνώμη μας παράνομα- δικαιώματα οποιασδήποτε χώρας να παρεμβαίνει στην Κύπρο και συζητήσαμε για τη διαδικασία και τον τρόπο αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς σε δηλώσεις του προς την ΕΡΤ, μετά το πέρας της συνάντησης.

Σχολιάζοντας αρνητικά για την ελληνική πλευρά δημοσιεύματα μερίδας του διεθνούς Τύπου τόνισε ότι «κάθε φορά που συναντώνται οι δύο πλευρές για να συζητήσουν το Κυπριακό, αντί κάποιοι να διαπιστώνουν την αδιαλλαξία της Τουρκίας και την έλλειψη θέλησης για πραγματική λύση του Κυπριακού -καθότι επιμένει να διατηρήσει τα εγγυητικά της δικαιώματα- επιρρίπτουν τις ευθύνες σε εμένα. Τη μια ότι τάχα παραιτήθηκα, την άλλη ότι τάχα δεν θα με στείλουν ξανά, θα με τιμωρήσουν… Αυτά είναι σχεδιασμένα και μεθοδευμένα πράγματα προκειμένου να δώσουν άλλοθι στην απαράδεκτη στάση που κρατούν ορισμένες πλευρές στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό».
   naftemporiki.gr
16/1/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin