Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2017

Κατά 7.000 ευρώ τον μήνα περικόπτεται η αποζημίωση της Marine Le Pen από την Ευρωβουλή

Η αποζημίωση, την οποία λαμβάνει η ηγέτιδα της γαλλικής Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα περικοπεί από την 1η Φεβρουαρίου κατά 7.000 ευρώ, αφού εκείνη αψήφησε το αίτημα να επιστρέψει περίπου 300.000 ευρώ τα οποία δεν χρησιμοποίησε για τον σκοπό που της χορηγήθηκαν.


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Μ. Λεπέν, ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, πλήρωνε με τα χρήματα αυτά δύο υπαλλήλους του κόμματός της την περίοδο 2011-12. Ωστόσο, αυτοί ευρωπαϊκοί πόροι θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν μόνο για τους μισθούς των κοινοβουλευτικών βοηθών της.

Η κα. Λεπέν είχε δηλώσει ότι «δεν θα υποκύψει στη δίωξη» που υφίσταται επιστρέφοντας τα χρήματα. Σε μια ανακοίνωση που έστειλε στο πρακτορείο Reuters, περιέγραψε το αίτημα των Βρυξελλών ως μονομερή απόφαση που έλαβαν πολιτικοί της αντίπαλοι, χωρίς αποδείξεις και χωρίς να περιμένουν την απόφαση των δικαστηρίων στα οποία προσέφυγε η ίδια.

Οι ευρωπαϊκές Αρχές έδωσαν στη Μ. Λεπέν περιθώριο μέχρι τα μεσάνυχτα για να επιστρέψει τα χρήματα. Αν δεν το κάνει, από την Τετάρτη ο μηνιαίος μισθός που λαμβάνει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα περικοπεί κατά 50%, στα 3.000 ευρώ, ενώ θα χάσει και ορισμένες άλλες παροχές. Συνολικά, κάθε μήνα θα περικόπτονται 7.000 ευρώ από την αποζημίωσή της.
 zougla.gr
31/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin