Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2017

Απώλειες 40 δισ. ευρώ για Βρετανία λόγω Brexit

Η Βρετανία κινδυνεύει να χάσει 40 δισ. ευρώ άμεσης χρηματοδότησης από την Ε.Ε. από τη στιγμή της απόσχισής της. Στην αποτίμηση αυτή καταλήγει σχετική έκθεση που εκπόνησε η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων, προσθέτοντας τα κοινοτικά κονδύλια που θα μπορούσε θα αντλήσει η Βρετανία έως το 2020.


Ειδικότερα, τα κονδύλια που προορίζονταν για τη Βρετανία από τα διαρθρωτικά ταμεία για την ανάπτυξη των φτωχότερων περιοχών υπολογίζονται σε 17,2 δισ. ευρώ, ενώ εκείνα από το Ταμείο των Ευρωπαϊκών Αγροτικών Εγγυήσεων θα έφταναν τα 22,5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, οι βρετανικές επιχειρήσεις επρόκειτο να αντλήσουν ετησίως χρηματοδότηση 1,73 δισ. ευρώ από τα κονδύλια για την έρευνα και την καινοτομία, ενώ άλλα επενδυτικά σχέδια εγχώριων επιχειρήσεων είχαν πρόσβαση στα κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει εγγυηθεί να καλύψει μόνο το έλλειμμα χρηματοδότησης που θα υποστούν ο αγροτικός τομέας και τα πανεπιστήμια της χώρας έως το 2020.
kathimerini.com.cy
4/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin