Δευτέρα, Ιανουαρίου 02, 2017

ΗΠΑ: 188 αμάχοι νεκροί από τις επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού σε Ιράκ και Συρία

Τουλάχιστον 188 άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που δρα εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας αφότου άρχισαν οι "επιχειρήσεις" του το 2014, αναφέρει μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο αμερικανικός στρατός.


Στη μηνιαία έκθεσή του για τις απώλειες μεταξύ των αμάχων που προκαλούν οι επιχειρήσεις του συνασπισμού, ο στρατός των ΗΠΑ σημειώνει πως ακόμη εξετάζει πέντε αναφορές για θανάτους που προκλήθηκαν χωρίς πρόθεση σε τέσσερις επιδρομές το 2016 και μια το 2015.

Ο απολογισμός του αμερικανικού στρατού είναι πολύ πιο χαμηλός από αυτούς που δίνουν διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η Air Wars, που καταγράφει τους θανάτους αμάχων από τις αεροπορικές επιδρομές στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, περίπου 2.100 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη Συρία και στο Ιράκ αφότου άρχισαν οι επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού.
 ΑΠΕ - ΜΠΕ
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin