Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2016

Lavrov: Ο βομβαρδισμός στο Χαλέπι θα συνεχιστεί για όσο υπάρχουν εκεί "αντάρτες"

Οι βομβαρδισμοί στο ανατολικό Χαλέπι θα συνεχιστούν για όσο διάστημα βρίσκονται στην πόλη "συμμορίτες", δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος χθες είχε ανακοινώσει την αναστολή των αεροπορικών επιδρομών του συριακού στρατού στις ανταρτοτρομοκρατούμενες συνοικίες.


"Μετά την ανθρωπιστική παύση, (οι επιδρομές) ξεκίνησαν και πάλι και θα συνεχιστούν για όσο διάστημα οι συμμορίτες βρίσκονται στο Χαλέπι", δήλωσε ο Λαβρόφ από το Αμβούργο όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

"Δεν είπα ότι οι μάχες έχουν σταματήσει, ότι έχουν σταματήσει εντελώς. Είπα ότι ανεστάλησαν χθες για ένα χρονικό διάστημα ώστε να επιτραπεί στον άμαχο πληθυσμό που το επιθυμούσε να αποχωρήσει", εξήγησε ο ίδιος.

Ο Λαβρόφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι παρατείνουν τις συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας βάσει της οποίας οι Σύροι "αντάρτες" θα μπορέσουν να απομακρυνθούν με ασφάλεια από το Χαλέπι και πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον έχει "περίεργες" και αντικρουόμενες απόψεις στη διάρκεια των συζητήσεών της με τη Μόσχα.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ -capital.gr
9/12/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin