Τετάρτη, Δεκεμβρίου 28, 2016

John Kerry: Η λύση του Μεσανατολικού διατρέχει "σοβαρό κίνδυνο"

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι αναφέρθηκε σήμερα στις παραμέτρους που θεωρεί απαραίτητες για τη διευθέτηση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, σημειώνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί να σιωπά ενώ βλέπει την πιθανότητα να υπάρξει ειρήνη να χάνεται.


Σε μια ομιλία λίγες εβδομάδες πριν η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα παραδώσει την εξουσία στον Ρεπουμπλικάνο εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Κέρι υπεραμύνθηκε της απόφασης να επιτραπεί η έγκριση μιας απόφασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας που απαιτεί τον τερματισμό της εποικιστικής δραστηριότητας, λέγοντας πως ο στόχος ήταν να συνεχίσει να υπάρχει η πιθανότητα επίτευξης μιας λύσης δύο κρατών.

"Παρά τις καλύτερές μας προσπάθειες επί σειρά ετών, η λύση των δύο κρατών διατρέχει τώρα σοβαρό κίνδυνο", τόνισε ο Κέρι στην ομιλία του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Για λόγους "συνείδησης", πρόσθεσε, "δεν μπορούμε να μην κάνουμε τίποτε και να μην πούμε τίποτα όταν βλέπουμε την ελπίδα για την ειρήνη να απομακρύνεται".

Ο Κέρι κατηγόρησε εξάλλου το Ισραήλ πως έχει αποδυθεί σε ένα "εξαντλητικό σχέδιο" να ιδιοποιηθεί εδάφη στη Δυτική Όχθη.

Η πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης υπέρ των εποίκων οδεύει στο "να σφραγίσει το μέλλον του Ισραήλ", έκρινε ακόμη ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin