Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21, 2016

Κύπρος: Στην Exxon Mobil-Qatar Petroleum το τεμάχιο 10

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο οι εταιρείες και οι κοινοπραξίες με τις οποίες θα γίνουν διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Γ' Γύρου αδειοδότησης- έρευνας υδρογονανθράκων.


Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε πως θα γίνει διαπραγμάτευση:

Για το τεμάχιο 6 με την κοινοπραξία ΕΝΙ- ΤΟΤΑΛ, για το τεμάχιο 8 με την εταιρεία ΕΝΙ και για το τεμάχιο 10 με την κοινοπραξία Εxxon Mobil - Catar Petroleum.

Παράλληλα, το Υπουργικό Συμβούλιο όρισε διαπραγματευτική ομάδα, της οποίας θα ηγούνται οι υπουργοί Ενέργειας, Οικονομικών και Εργασίας και θα συμμετάσχουν τεχνοκράτες και εξωτερικοί σύμβουλοι.

Ο κύριος Λακκοτύπης, ανέφερε ότι στην περιπτωση κατά την οποία η διαπραγμάτευση θα είναι επιτυχής, θα προχωρήσουν σε υπογραφές συμβολαίων αναλογικού καταμερισμού. Σε αντίθετη περίπτωση, θα προχωρήσουν με τον πρώτο επιλαχόντα στα τεμάχια όπου υπάρχει επιλαχών.
 riknews.com.cy
21/12/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin