Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2016

Erdogan: «Θα βρεθούμε ξανά στην κατάσταση που βρεθήκαμε με την Συνθήκη των Σεβρών»

 Στις θέσεις που κατ΄επανάληψη έχει εκφράσει για τη Συνθήκη της Λωζάνης το τελευταίο διάστημα επανήλθε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για θλίψη που βιώνει η χώρα του και είναι όμοια με εκείνη μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, λόγω των εδαφικών απωλειών.


Ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας σε Συνεδριακό Κέντρο στο Μπέστεπε δήλωσε ότι «ζούμε στην ίδια κατάσταση θλίψης από τις απώλειές μας από την Συνθήκη της Λωζάνης» και πως η Τουρκία είναι ένα «θλιμμένο έθνος όπως τότε (με τη Συνθήκη της Λωζάνης)».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν «σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με μια ασύμμετρη επίθεση, με τις τρομοκρατικές οργανώσεις να είναι απλά ένα πιόνι σε αυτόν τον αγώνα. Είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την κύρια πρόκληση για μας, η οποία είναι να διαιρέσουν το έθνος. Αν σταματήσουμε όμως», κατέληξε, «θα βρεθούμε ξανά στην κατάσταση που βρεθήκαμε με την Συνθήκη των Σεβρών».
 protothema.gr
22/12/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin