Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2016

Erdogan: Δεν θα δείξουμε ανοχή στην καταπίεση στα Βαλκάνια και την Κύπρο

Όπως αντισταθήκαμε στο παρελθόν στην καταπίεση στο Αφγανιστάν, τα Βαλκάνια και την Κύπρο, έτσι και σήμερα δεν θα επιδείξουμε ποτέ ανοχή στις πιέσεις σε αυτές τις χώρες, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.


Σε ομιλία τους στην 30ή συνάντηση με τους Κοινοτάρχες, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι αν αφήσουν στην άκρη την χωρίς νόημα εχθρότητα εναντίον της Τουρκίας, η Άγκυρα είναι έτοιμη να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ.

Όπως είπε, στην περίπτωση που κάνουν βήματα στο θέμα της απελευθέρωσης της βίζας, την οικονομική βοήθεια για τους πρόσφυγες και το άνοιγμα των κεφαλαίων, τότε και η Άγκυρα θα δείξει την καλή της πρόθεση.

 “Όσο θα είναι το ψωμί, τόσος θα είναι και ο κεφτές. Ό,τι μας δώσετε, τόσο θα πάρετε. Δεν μας έχει μείνει ούτε υπομονή, ούτε και δύναμη να τρέξουμε πίσω από την ΕΕ. Αν η Ευρώπη κάνει αυτά που της αναλογούν κι εμείς θα κρατήσουμε τις υποσχέσεις μας, διαφορετικά ας κάνουν ό,τι νομίζουν”, ανέφερε.

  •  Ο κ. Ερντογάν ανέφερε ακόμη πως όσο και να προσπαθεί η ΕΕ να κρατήσει την Τουρκία εκτός Ευρώπης, η Τουρκία είναι ευρωπαϊκή χώρα και πως από το 1350 έχουν μια συνεχή παρουσία στην Ευρώπη με το κράτος και τον πολιτισμό τους και θα συνεχίσουν να έχουν. 

Όπως είπε, στην Ευρώπη ζουν πέντε εκατομμύρια πολίτες της Τουρκίας και στη Γερμανία, το Βέλγιο και τη Βόρεια Ευρώπη εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Τουρκίας έχουν φτιάξει το μέλλον τους εκεί.

 “Εμάς δεν μπορεί να μας εκδιώξει από την Ευρώπη ούτε η ΕΕ, ούτε και η δύναμη αυτών που ονειρεύονται το παράθυρο των φυλετικών διακρίσεων. Εμείς είμαστε ιδιοκτήτες στην Ευρώπη”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Δήλωσε επίσης ότι οι ισχυροί δεσμοί της Τουρκίας με τη Δύση δεν αποδυναμώνουν τους επίσης ισχυρούς δεσμούς της χώρας με την Ανατολή και πως θέλουν ταυτόχρονα να διατηρήσουν τις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις τους με τη Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα και την Ιαπωνία σε ψηλό επίπεδο.

"Αυτές τις σχέσεις μας δεν τις βλέπουμε ως εναλλακτικές. Αντίθετα, τις βλέπουμε σαν σχέσεις που συμπληρώνουν η μια την άλλη”, ανέφερε.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
1/12/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin