Τετάρτη, Δεκεμβρίου 28, 2016

ΒΒC:Απαισιοδοξία για τη «διαιρεμένη» Τουρκία

Ως πιθανώς την πιο ταραχώδη χρονιά στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας χαρακτηρίζει το 2016 το BBC λόγω του «κύκλου βίας» που συγκλόνισε τη χώρα.


Σε μια αποτίμηση της κατάστασης στην τουρκική επικράτεια από τον ανταποκριτή του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου σημειώνεται ότι κατά τη χρονιά που κλείνει πραγματοποιήθηκαν 22 τρομοκρατικά χτυπήματα στη χώρα από κουρδικές οργανώσεις και από το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, στοιχίζοντας τις ζωές 360 ανθρώπων.

Περιγράφοντας το δράμα της μητέρας ενός εκ των αστυνομικών που σκοτώθηκαν στις βομβιστικές επιθέσεις έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας και τις προσευχές της για ειρήνη στην Τουρκία, ο Βρετανός δημοσιογράφος σχολιάζει ότι οι εκκλήσεις της είναι «μάταιες».

«Καθώς η Τουρκία έχει αναμιχθεί ακόμα περισσότερο στο συριακό πόλεμο, πραγματοποιώντας επιχείρηση εδάφους φέτος, είναι εξαιρετικά ευάλωτη», σημειώνει ο Μαρκ Λόουεν του BBC.
 ΚΥΠΕ/riknews.com.cy
28/12/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin