Σάββατο, Δεκεμβρίου 03, 2016

Βρετανία: Οι Εργατικοί θα καταθέσουν τροπολογία στο νομοσχέδιο για το Brexit

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία σχεδιάζει να καταθέσει μία τροπολογία επι του νομοσχεδίου για την έναρξη της επίσημης διαδικασίας εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός του, σε περίπτωση που επικυρωθεί η απόφαση δικαστηρίου η οποία προβλέπει την εμπλοκή του κοινοβουλίου στη διαδικασία.


Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ότι το κόμμα του σκοπεύει να καταθέσει τροπολογία στο όποιο νομοσχέδιο ψηφιστεί από το κοινοβούλιο, μία κίνηση η οποία θα μπορούσε να καθυστερήσει το σχέδιο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβώνας μέχρι το τέλος Μαρτίου.

"Μόλις τεθεί το ζήτημα για το Άρθρο 50 θα προτείνουμε μία τροπολογία που θα αφορά τα θέματα που μόλις ανέφερα, την πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τα μέτρα προστασίας για τους καταναλωτές και για το περιβάλλον", είπε ο ίδιος στο Sky News.

Το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο ενδεχομένως να αποφασίσει το νέο έτος για το αν η κυβέρνηση χρειάζεται την έγκριση του κοινοβουλίου προτού ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση από την ΕΕ έπειτα από έφεση που άσκησε σε προηγούμενη απόφαση.
 imerisia.gr
3/12/16
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin