Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ρωσίας για τις εκλογικές κυβερνοεπιθέσεις

Την απέλαση 35 Ρώσων αξιωματούχων που φέρονται να σχετίζονται με μυστικές υπηρεσίες αλλά και το κλείσιμο δύο ρωσικών ενώσεων στη Νέα Υόρκη και το Μέριλαντ, αποφάσισε μεταξύ άλλων η Ουάσιγκτον,
υιοθετώντας κυρώσεις κατά της Μόσχας ως αντίποινα για τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Οι 35 αξιωματούχοι της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον και του προξενείου της χώρας στο Σαν Φρανσίσκο χαρακτηρίστηκαν «persona non grata» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς κρίθηκε ότι ενήργησαν με τρόπο «που δεν συνάδει με το διπλωματικό τους καθεστώς».

Όπως ανέφερε στο Reuters Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, οι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν προθεσμία 72 ωρών για να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ.

«Αυτές οι ενέργειες δεν αποτελούν τη συνολική μας απάντηση στις επιθετικές δραστηριότητες της Ρωσίας», προειδοποίησε ο κ. Ομπάμα.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin