Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2016

ΟΗΕ: Στο Ν.Σουδάν στήνεται σκηνικό επανάληψης της γενοκτονίας στη Ρουάντα

Εθνοκάθαρση διεξάγεται σε περιοχές του Νοτίου Σουδάν, όπου το σκηνικό έχει στηθεί για μια επανάληψη της γενοκτονίας της Ρουάντα, καταγγέλλει επικεφαλής επιτροπής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έπειτα από επίσκεψη δέκα ημερών στη χώρα.


«Ήδη υπάρχει μια σταθερή διαδικασία εθνοκάθαρσης σε αρκετές περιοχές του Νοτίου Σουδάν μέσα από λιμό, ομαδικούς βιασμούς και κάψιμο χωριών. Όπου πήγαμε σε όλη τη χώρα ακούσαμε αγρότες να μάς λένε ότι είναι έτοιμοι να χύσουν το αίμα τους για να πάρουν πίσω τη γη τους» σημειώνει η Γιασμίν Σούκα σε ανακοίνωσή της.

«Στήνεται η σκηνή για μια επανάληψη όσων συνέβησαν στη Ρουάντα και η διεθνής κοινότητα έχει υποχρέωση να το αποτρέψει», υπογράμμισε.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Νότιο Σουδάν από την έναρξη της σύρραξης τον Δεκέμβριο του 2013, όταν ο Κίιρ καρατόμησε τον αντιπρόεδρο Μαχάρ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έξοδο προσφύγων σε οποιαδήποτε χώρα της κεντρικής Αφρικής από την γενοκτονία στη Ρουάντα το 1994.
 [in.gr]
1/12/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin