Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016

Διεθνής "αγωνία" για την απομάκρυνση αμάχων από το μαρτυρικό Χαλέπι

Η πρεσβευτίνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στα Ηνωμένα Έθνη Σαμάνθα Πάουερ απαίτησε σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας η απομάκρυνση των αμάχων και των ανταρτών [sic] από το ανατολικό Χαλέπι να γίνει υπό την εποπτεία διεθνών παρατηρητών.

Η Πάουερ υποστήριξε εξάλλου ότι η ευθύνη για τις ωμότητες που διαπράχθηκαν ή διαπράττονται στο Χαλέπι βαρύνει τις κυβερνήσεις της Συρίας, της Ρωσίας και του Ιράν.

Η Πάουερ απαίτησε «αμερόληπτοι διεθνείς παρατηρητές» να αναπτυχθούν στο Χαλέπι και να επιβλέψουν την απομάκρυνση, «με τη μέγιστη ασφάλεια», των αμάχων από τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπιού.

Κατά την πρεσβευτίνα των ΗΠΑ, οι άμαχοι που θέλουν να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι «φοβούνται, και δικαίως, ότι θα δολοφονηθούν εν μέση οδώ ή θα οδηγηθούν σε κάποιο από τα γκουλάγκ του Άσαντ».
-

  • Alep: les terror/combattants utilisaient écoles et hôpitaux comme dépôts d’armes
  • ***O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν κάλεσε τη συριακή κυβέρνηση και τους συμμάχους της, τη Ρωσία και το Ιράν, να διευκολύνουν «επειγόντως την διαφυγή όσων αμάχων απομένουν» στο Χαλέπι και την πρόσβαση των ανθρωπιστικών επιθέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin