Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2016

Ν. Αναστασιάδης: Συνεχίζονται οι συνομιλίες από το σημείο που σταμάτησαν

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό συνεχίζονται από το σημείο που σταμάτησαν, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε τηλεοπτικό του διάγγελμα την Παρασκευή,
ενώ υπογράμμισε ότι «τίποτα δεν θεωρείται συμφωνημένο, αν δεν επέλθει συνολική συμφωνία επί όλων των θεμάτων», στον απόηχο της απόφασης για επανέναρξη των συνομιλιών, που έλαβε από κοινού με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί την Πέμπτη.

Η κ. Αναστασιάδης διευκρίνισε ότι το γεγονός πως έχουν οριστεί ημερομηνίες συναντήσεων δεν μπορεί να θεωρηθεί ως καθορισμός ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων, ενώ επανέλαβε ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι η Αθήνα παραμένει σταθερά στο πλευρό της Κύπρου.

Αναφερόμενος στην επανέναρξη των συνομιλιών, έκανε λόγο για σημαντική εξέλιξη, καθώς αίρονται τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο Μον Πελεράν και διασώζεται η δυναμική που υπήρχε, χωρίς να παγιώνεται το αδιέξοδο, όπως είπε. Πρόσθεσε ότι αποτελούσε κοινή πεποίθηση η επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι, πριν από την πραγματοποίηση της διάσκεψης για την Κύπρο, θα προηγηθεί ουσιαστική συζήτηση επί όλων των ανοιχτών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων των κριτηρίων του εδαφικού. Τόνισε επίσης ότι η τουρκική πλευρά έχει δεσμευτεί πως αποτελεί προϋπόθεση αυτής της διαδικασίας η κατάθεση χάρτη για το εδαφικό σε συγκεκριμένη ημερομηνία.
Επεσήμανε δε ότι πρόοδος στα πιο πάνω θέματα «θα μας επιτρέψει να βρεθούμε σε ακτίνα συμφωνίας», ενώ υπενθύμισε ότι την τελική απόφαση θα τη λάβει ο κυπριακός λαός, διαβεβαιώνοντάς τον ότι «καμία λύση δεν θα τεθεί ενώπιον του, αν δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες και δεν απαντά στις ανησυχίες του».

Καταλήγοντας, απηύθυνε έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις να αποφύγουν «ατεκμηρίωτες ερμηνείες και τοποθετήσεις» και στάθηκε στην ανάγκη ενότητας, ανακοινώνοντας τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου την Τετάρτη.
naftemporiki.gr
 2/12/16
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin