Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2016

ΗΠΑ και Ρωσία κατέθεσαν πρόταση που προβλέπει την ασφαλή διαφυγή των τρομοκρατών/ανταρτών και των οικογενειών τους από το Χαλέπι

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία υπέβαλαν σήμερα μια πρόταση προς τους τρομοκράτες/αντάρτες στο Χαλέπι βάσει της οποίας τους προσφέρεται η δυνατότητα της ασφαλούς διαφυγής από την πόλη των μαχητών, των οικογενειών τους και άλλων αμάχων, γνωστοποίησαν στο πρακτορείο Ρόιτερς τρεις αξιωματούχοι της συριακής αντιπολίτευσης που στηρίζουν τις οργανώσεις των ανταρτών στο Χαλέπι.

Οι οργανώσεις των τρομοκρατών/ανταρτών στο Χαλέπι δεν έχουν προς το παρόν απαντήσει στην πρόταση, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους.

Η πρόταση προβλέπει οι τρομοκράτες/μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μέτωπο αλ Νόσρα να κατευθυνθούν προς την επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, ωστόσο να επιτρέψουν στους μαχητές άλλων οργανώσεων να πάνε προς άλλους προορισμούς που θα περιλαμβάνουν και περιοχές όπως εκείνες κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στο βορειοανατολικό Χαλέπι, όπως επισημαίνεται στο αντίγραφο της πρότασης που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.


  • Η εφαρμογή της πρότασης θα διεξαχθεί εντός ενός 48ωρου και θα επιζητηθεί να αναλάβει την επίβλεψη της συμφωνίας ο ΟΗΕ.


Οι τρομοκράτες/μαχητές θα μπορούν να πάρουν μαζί τους τα ελαφρά όπλα τους, αλλά πρέπει να αφήσουν τον βαρύ οπλισμό, τονίζεται στην πρόταση.
 imerisia.gr
 11/12/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin