Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016

Οι εξαγγελίες Τσίπρα «παγώνουν» τα μέτρα για το χρέος

Η διαδικασία εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους έχει προσωρινά «παγώσει», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), μεταθέτοντας τη σχετική απόφαση για τον προσεχή Ιανουάριο.


Η συγκεκριμένη εξέλιξη, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, αποτελεί απόρροια των εξαγγελιών του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τις παροχές σε χαμηλοσυνταξιούχους και κατοίκους του Αιγαίου.

«Οι διαδικασίες για την υλοποίηση των σχετικών μέτρων έχουν “παγώσει”, έως ότου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των παροχών από τους θεσμούς» έσπευσε να εξηγήσει ο εκπρόσωπος του ESM, σε γραπτή του δήλωση προς το πρακτορείο Bloomberg.

«Το διοικητικό συμβούλιο θα αναλύσει την εκτίμηση των θεσμών και θα αποφασίσει για το πώς θα συνεχίσει» πρόσθεσε καταλήγοντας. Το Bloomberg επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι η εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης προϋποθέτει μία σειρά αποφάσεων από τον ESM και τον EFSF.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του Eurogroup, Mίκαελ Ράινς, ανήρτησε στο Twitter ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Οι θεσμοί έχουν καταλήξει ότι οι δράσεις της ελληνικής κυβέρνησης εμφανίζονται να είναι εκτός του πλαισίου των συμφωνηθέντων. Επομένως δεν υπάρχει ομοφωνία προς το παρόν, για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους. Θα περιμένουμε την πλήρη έκθεση των θεσμών τον Ιανουάριο».
 naftemporiki.gr
 -


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin