Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016

Έξι τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν αποτραπεί την τελευταία διετία στο Βέλγιο

Έξι επιθέσεις αποτράπηκαν στο Βέλγιο στη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της βελγικής αστυνομίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Derniere Heure.


«Είμαι σε θέση να ανακοινώσω, σε συνεργασία με το Ocan ['Συντονιστικό όργανο για την ανάλυση της απειλής], ότι σε δύο χρόνια, για την ακρίβεια από τον Νοέμβριο του 2014, καταφέραμε να αποτρέψουμε όχι λιγότερες από έξι επιθέσεις» δήλωσε ο διευθυντής της δικαστικής αστυνομίας των Βρυξελλών Έρικ Γιάκομπς, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στις 15 Ιανουαρίου 2015, η βελγική αστυνομία εξάρθρωσε τον «πυρήνα του Βερβιέ» (ανατολικό Βέλγιο) που θεωρείτο ως ο «προθάλαμος» των τζιχαντιστών κομάντο που έπληξαν το Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου του 2015, προτού περάσει στη δράση.

Όμως στις 22 Μαρτίου του 2016, παρότι τέσσερις ημέρες νωρίτερα είχε συλληφθεί στις Βρυξέλλες ο μοναδικός επιζών των δραστών της επίθεσης του Παρισιού, ο Σάλαχ Αμπντεσλάμ, τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησαν διπλή επίθεση στο αεροδρόμιο και στο μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας 32 ανθρώπους.

Από τότε η βελγική αστυνομία και οι βελγικές υπηρεσίες πληροφοριών βρίσκονται αντιμέτωπες με έναν μεγάλο φόρτο εργασίας, σύμφωνα με τον Έρικ Γιάκομπς.
 tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin