Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2016

Ιταλία: Πάντοαν και Τζεντιλόνι οι επικρατέστεροι διάδοχοι του Ρέντσι

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας και ο υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι φέρονται να είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοι του Ματέο Ρέντσι στο αξίωμα του πρωθυπουργού της χώρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.


Όμως δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζο Ματαρέλα, θα συνεχίσει και αύριο τις διαβουλεύσεις του με τα μεγαλύτερα κόμματα.

Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να συνεχίσει να κυβερνά ο κ. Ρέντσι, μέχρι την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Ματαρέλα θέλει η απόφαση να ληφθεί το ταχύτερο δυνατό, ώστε να εξασφαλισθεί η αναγκαία πολιτική και οικονομική σταθερότητα.

Σε όλες τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, εκτός από θεαματικές εκπλήξεις, τα κόμματα που θα στηρίξουν την κυβέρνηση στη βουλή και στη γερουσία, θα είναι αυτά της πλειοψηφίας: το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, η Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο και μια ομάδα γερουσιαστών οι οποίοι στο παρελθόν ανήκαν στη Φόρτσα Ιτάλια, το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Πηγή: ΚΥΠΕ-riknews.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin