Παρασκευή, Δεκεμβρίου 23, 2016

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Λαβρόφ

Τηλεφωνική επικοινωνία, εν όψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων και της διάσκεψης για την Κύπρο από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη, είχαν το μεσημέρι ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.


Παράλληλα, σε δηλώσεις του, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι «χωρίς την Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία στη Γενεύη».

Επέμεινε ότι «δεν τίθεται θέμα μη εκπροσώπησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διάσκεψη», προσθέτοντας ότι μελετάται και έχουν ζητηθεί γνωματεύσεις για την καλύτερη εκπροσώπησή της.

Όπως είπε, εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορεί να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής, ή ο υπουργός Εξωτερικών.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η διάσκεψη δεν θα είναι πενταμέρης, αλλά πολυμερής, ενώ ανέφερε ότι ενδεχομένως να μη σταλούν προσκλήσεις για συμμετοχή από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι στη διάσκεψη θα είναι παρόντα τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση «και θα έχουν και ρόλο και λόγο».
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin