Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21, 2016

ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Σε κατάσταση σοκ είναι ξανά η Ευρώπη μετά το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο, βυθίζοντας την χώρα σε πένθος εν μέσω Χριστουγέννων.


Έτσι, μετά την επίθεση ενός φορτηγού εναντίον συγκεντρωμένου πλήθους στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου αλλά και τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη, Γαλλία, Ιταλία και Αγγλία ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας.
Συγκεκριμένα, η Γαλλία θα αυξήσει τα μέτρα ασφάλειας σε χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

"Η γαλλο-γερμανική συνεργασία θα συνεχίσει χωρίς διακοπή ώστε οι δημοκρατίες να νικήσουν στον πόλεμο εναντίον αυτών που θέλουν να πλήξουν τις αξίες και τις ελευθερίες μας", είπε σε δήλωσή του το υπουργείο.

"Όλες οι δυνάμεις ασφάλειας θα μείνουν στο ύψιστο σημείο επαγρύπνησης. Η ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες αγορές θα ενισχυθεί με άμεση εφαρμογή", πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δηλώνει ότι η Γαλλία αντιμετωπίζει «υψηλό επίπεδο τρομοκρατικής απειλής» και ανταποκρίνεται με σχέδιο επίσης εξαιρετικά υψηλής επιφυλακής, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ την επομένη της τρομοκρατικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο.

«Εχουμε υψηλό επίπεδο απειλής και έχουμε επίσης εξαιρετικά υψηλό επίπεδο κινητοποίησης και επιφυλακής», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας εκφράζοντας την αλληλεγγύη του προς τη Γερμανία.

Παράλληλα, ενισχύονται και στην Ιταλία τα αντιτρομοκρατικά μέτρα.

Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Μάρκο Μινίτι και ο επικεφαλής της αστυνομίας, Φράνκο Γκαμπριέλι, παρακολουθούν συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επιφυλακή στην χώρα είναι ιδιαίτερα υψηλή, από την στιγμή, μάλιστα, που σε πρόσφατα βιντεομηνύματα των ισλαμιστών τρομοκρατών γίνεται ευθεία αναφορά σε απειλές κατά της Ιταλίας και του Βατικανού.

Συγκεκριμένες ενδείξεις για ενδεχόμενη επίθεση δεν υπάρχουν στην Αυστρία, τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα, ζητώντας ταυτόχρονα από τις αστυνομικές αρχές της χώρας αυξημένη επαγρύπνηση.

Υπάρχει βέβαια και στην Αυστρία μία γενική απροσδιόριστη αίσθηση απειλής, αλλά "συγκεκριμένες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι, δεν υπάρχουν σε εμάς σε αυτή τη μορφή, ωστόσο η προσοχή είναι απαραίτητη όσο ποτέ", ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως για να εξαχθούν συμπεράσματα για την Αυστρία πρέπει να προκύψουν τα αποτελέσματα των ερευνών για τη χθεσινή επίθεση στο Βερολίνο.
Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι αναθεωρεί τα σχέδιά της για την προστασία δημόσιων εκδηλώσεων κατά την εορταστική περίοδο μετά τη δολοφονία του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Άγκυρα και την πτώση ενός φορτηγού πάνω στον κόσμο σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο.

"Η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει καταρτίσει λεπτομερή σχέδια για την προστασία δημόσιων εκδηλώσεων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.
 [elzoni.gr]
21/12/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin