Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016

Bρετανία: Στο τραπέζι μεταβατική συμφωνία με την ΕΕ μετά το Brexit

Την υπόσχεση ότι η μετάβαση στη μετά-Brexit εποχή θα είναι μία «ομαλή και με τάξη» διαδικασία φέρονται να έδωσαν σε εκπροσώπους χρηματοπιστωτικών οργανισμών του Σίτυ οι Βρετανοί Υπουργοί Οικονομικών και Brexit Φίλιπ Χάμοντ και Ντέιβιντ Ντέιβις αντίστοιχα.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση που είχαν με δέκα κορυφαία στελέχη του Σίτυ οι δύο υπουργοί συζήτησαν την προοπτική μίας μεταβατικής περιόδου στη σχέση Βρετανίας-ΕΕ, η οποία θα δίνει στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες του Λονδίνου τη δυνατότητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

Ο κ. Χάμοντ εξ αρχής θεωρείτο υποστηρικτής μίας τέτοιας μεταβατικής συμφωνίας με τους Ευρωπαίους. Αντίθετα, ο κ. Ντέιβις συγκαταλεγόταν αρχικά στους θεωρούμενους οπαδούς του «σκληρού» Brexit. Με πρόσφατες δηλώσεις του πάντως φαίνεται να αναγνωρίζει τη διατήρηση της μέγιστης δυνατής πρόσβασης στην ενιαία αγορά, έστω και αν αυτό σημαίνει καταβολή εισφορών από τη Βρετανία στον κοινοτικό προϋπολογισμό ακόμα και μετά από το Brexit.

Ένας από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση με τους δύο υπουργούς δήλωσε στους Financial Times ότι ο κ. Ντέιβις δεν απέρριψε την ιδέα της μεταβατικής συμφωνίας.
 skai.gr - kathimerini.com.cy
6/12/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin