Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016

Angela Merkel: Η πολιτική της "ενιαίας Κίνας" δεν θα αλλάξει

Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν προτίθεται να μεταβάλει την πολιτική "της ενιαίας Κίνας", δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σήμερα,
παίρνοντας αποστάσεις από τα σχόλια του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Ουάσινγκτον να αναθεωρήσει την πολιτική που εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες, βάσει της οποίας η Ταϊβάν επίσημα αντιμετωπίζεται ως αναπόσπαστο μέρος της Κίνας.

"Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε την πολιτική της "ενιαίας Κίνας” και δεν θα μεταβάλουμε τη στάση μας", είπε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Άντρεϊ Πλένκοβιτς, ερωτηθείσα σχετικά με τα σχόλια του Τραμπ, τα οποία έθεσαν υπό αμφισβήτηση την διπλωματική πρακτική που οι ΗΠΑ τηρούν εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Η Κίνα έκανε σαφές σήμερα ότι την έχουν ανησυχήσει έντονα οι δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου εκλεγμένου προέδρου, διαμηνύοντας ότι η συνεργασία "αποκλείεται" στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον πάψει να αναγνωρίζει πως το Πεκίνο δικαιούται κι έχει συμφέρον να θεωρεί την Ταϊβάν τμήμα της Κίνας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-capital.gr
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin