Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2016

Η Τουρκία δεν θα καταγγείλει τη συμφωνία για το προσφυγικό, εκτιμά ο ηγέτης του SPD

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) εκτιμά ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να καταγγείλει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό.


"Δεν το πιστεύω", είπε ο Τόμας Οπερμαν σε σχετικό ερώτημα της εφημερίδας Rheinische Post (έκδοση Σαββάτου).

Μπορεί η εν λόγω συμφωνία να επικρίνεται και από τις δυο πλευρές, "αλλά είναι χρήσιμη για όλους", πρόσθεσε.


  • Χάρη, δε, σε αυτή μπορούν να διατραφούν οι Σύριοι πρόσφυγες στην Τουρκία και να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο


 "Επίσης δεν είναι φρόνιμο να την καταγγείλουμε εμείς, διότι θα τιμωρούσαμε τους λάθος ανθρώπους", τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Επίσης, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, ζήτησε - λόγω του θέματος με τη συμφωνία για το προσφυγικό - καλύτερη προστασία των συνόρων της Ευρώπης.

"Την προσπάθεια του Ερντογάν να δημιουργήσει ένα εκβιαστικό σκηνικό μπορεί να την αντιμετωπίσει κανείς καλύτερα με σωστές μεταρρυθμίσεις και όχι δια της πολιτικής συμβολισμών εξ αιτίας της οποίας η Frontex παραμένει μια τίγρη χωρίς δόντια", είπε στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας του Ντίσελντορφ, Rheinische Post.

Η απειλή του Ερντογάν αποδεικνύει πόσο αναγκαίο είναι να δημιουργήσει η Ευρώπη μια πραγματική ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή, τόνισε.

Ο φιλελεύθερος (FDP) Γερμανός πολιτικός υπογράμμισε παράλληλα ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να διαταράξει τις σχέση της με την Ευρώπη σε μόνιμη βάση, διότι "η Τουρκία χρειάζεται την Ευρώπη γα την ασφάλεια και την οικονομία της".
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
26/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin