Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2016

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Mogherini

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών τη δήλωση της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία έκανε λόγο για εξαιρετικά ανησυχητικές καταστάσεις στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα.


Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι δυστυχώς η ΕΕ, η οποία δεν έδωσε τη στήριξη που ανέμεναν στο θέμα της απόπειρας πραξικοπήματος και τήρησε μια επιφυλακτική στάση, τώρα στο θέμα της τρομοκρατίας επιμένει να μην αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες της Τουρκίας.

 “Η ΕΕ πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αποφύγει τις ευθύνες της σε αυτό το θέμα, με την καταδίκη των επιθέσεων τρομοκρατίας στη χώρα μας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η ΕΕ δεν μπορεί να κάνει καθαρή έκκληση στο ΡΚΚ να αφήσει τα όπλα, δεν λέει τίποτα όταν οι τρομοκράτες τριγυρνούν ελεύθερα στις χώρες τους, κάνουν προπαγάνδα και διαδηλώσεις εναντίον της Τουρκίας και που μάλιστα επιτρέπει στο ΡΚΚ να κάνει εκθέσεις στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ΕΕ έχει χάσει το κύρος και την αξιοπιστία της στο θέμα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας ενώπιον του τουρκικού λαού.

Γι αυτό το λόγο δεν έχουν αξία οι δηλώσεις αυτού του είδους, σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ.
Πηγή: ΚΥΠΕ , riknews.com.cy
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin