Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2016

Juncker: Η Ευρώπη να μην κάνει υποδείξεις στην Τουρκία για το προσφυγικό

Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιπαραθέσεις και τα οξυμένα πνεύματα μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, δήλωσε πως και οι δύο πλευρές θα πρέπει να κάνουν βήματα προκειμένου να διαχειριστούν όσο πιο ομαλά γίνεται την προσφυγική κρίση.


Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει η τουρκική "Hurriyet", ο πρόεδρος της Κομισιόν (μία μέρα μετά τις απειλές του Erdogan πως η Τουρκία μπορεί να αφήσει τρία εκατομμύρια μετανάστες να περάσουν στην Ευρώπη, αλλά και την πρόταση του Ευρωβουλευτών να "παγώσουν" οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας) υποστήριξε πως η Ευρώπη δεν πρέπει να κάνει μαθήματα στην Τουρκία, παραδεχόμενος μάλιστα πως η Τουρκία, μαζί με τον Λίβανο και την Ιορδανία, "έχει κάνει περισσότερα απ' ό,τι η Ευρώπη".

"Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχός μας, και όχι μόνο λόγω της προσφυγικής κρίσης", είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό μέσο ενημέρωσης.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο Juncker άσκησε κριτική και στην ίδια την Τουρκία λέγοντας: "Το πραγματικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσει η Τουρκία είναι αυτό: θέλει να υλοποιήσει όλα τα κριτήρια για να μπορέσει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Όσο η ίδια η Τουρκία δεν αναρωτιέται, δεν θα υπάρχει απάντηση".
 capital.gr
26/11/16
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin