Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016

Jeroen Dijsselbloem: Οριστικοποιήθηκαν τα μέτρα για το ελληνικό χρέος

Την πεποίθηση ότι ως τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup, θα έχει επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, μετέφερε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Ο Πρόεδρος Ντάισελμπλουμ αποκάλυψε μάλιστα ΕΕ και ΔΝΤ έχουν καταλήξει στην επεξεργασία των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος και εκκρεμεί η οριστικοποίηση των μεσοπρόθεσμων, τα οποία θα συζητηθούν από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος Ντάισελμπλουμ επαίνεσε την ελληνική κυβέρνηση για τις ως τώρα προσπάθειες και την εξέλιξη των μεταρρυθμίσεων, ενώ εξήγησε ότι αν η χώρα παραμείνει εντός τροχιάς τότε η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι αναμενόμενη.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εurogroup, αυτή τη στιγμή υπολείπεται η συμφωνία επί των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, ενώ για το ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος  επανέλαβε την πάγια θέση του πως το 3,5% είναι μεν ο στόχος που έχει συμφωνηθεί, αλλά το τι βάθος θα έχει το μεσοπρόθεσμο διάστημα είναι ανοικτό προς συζήτηση.

Αναγνώρισε τις ενστάσεις του ΔΝΤ για την επίτευξή του και τόνισε ότι “η μέση λύση είναι ο ρεαλιστικός δρόμος προς τα εμπρός”.

Τέλος εμφανίστηκε σύμφωνος με τον Μάριο Ντράγκι που μίλησε στην ίδια Επιτροπή χθες πως “είναι πλέον θετική η συγκυρία για την συζήτηση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους”.
Πηγή: ΚΥΠΕ, http://riknews.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin