Κυριακή, Νοεμβρίου 13, 2016

Ιράκ: Καταστροφές αραβικών χωριών από Κούρδους καταγγέλλει το HRW

Οι δυνάμεις των Κούρδων του Ιράκ κατέστρεψαν κατοικίες Αράβων και σε ορισμένες περιπτώσεις ολόκληρα χωριά σε διαφιλονικούμενα εδάφη του βόρειου Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (HRW).
Οι κουρδικές δυνάμεις επωφελήθηκαν τα τελευταία χρόνια από τις επιχειρήσεις που εξαπολύθηκαν εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος για να ανακαταλάβουν και να σταθεροποιήσουν την παρουσία τους σε εδάφη που διεκδικούνται από τους Κούρδους και από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Βαγδάτης.

Στην έκθεσή της, η αμερικανική ΜΚΟ καταγγέλλει "παράνομες καταστροφές κτιρίων και κατοικιών και σε μερικές περιπτώσεις ολόκληρων χωριών από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Μάιο του 2016".

Οι καταστροφές αυτές αφορούν "17 χωριά και τοποθεσίες στο Κιρκούκ και τέσσερα άλλα στη Νινευή", μεγαλύτερη πόλη της οποίας είναι η Μοσούλη. Πραγματοποιήθηκαν "με φωτιά, βαρύ εξοπλισμό ή εκρηκτικά", σύμφωνα με το HRW.

Εικόνες από δορυφόρους δείχνουν εξάλλου καταστροφές σε άλλα 62 χωριά που ανακαταλήφθηκαν από τις κουρδικές δυνάμεις, όμως το HRW εκτιμά πως η απουσία μαρτυριών δεν του επιτρέπει να καταλήξει σε "οριστικά συμπεράσματα" για τις περιπτώσεις αυτές.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ
13/11/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin