Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2016

H Άγκυρα ετοιμάζεται να «απαντήσει» στο Ιράν και στους Σιίτες του Ιράκ

«Η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να αναμένει την έκβαση των εξελίξεων σε Ιράκ και Συρία. Είναι υποχρεωμένη να λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας για την διαφύλαξη των συνόρων της».


Το παραπάνω μήνυμα στέλνει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ. Οι σχετικές δηλώσεις του κ. Ισίκ έρχονται την στιγμή που η Άγκυρα στέλνει εκτάκτως ενισχύσεις και νέες μονάδες του στρατού στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ-Συρίας.

Ο κ. Ισίκ διευκρινίζει ότι η χώρα του δεν πρόκειται να επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα εκ μέρος των Σιιτών του Ιράκ στην γειτονική χώρα. Ο ίδιος αναφέρεται στην δράση της Οργάνωσης Χάσμπι Σαμπί, την οποία υποστηρίζει η Τεχεράνη. Επίσης, αναφέρεται στις «ευαισθησίες» της χώρας του στο Ταλάφαρ και Σίντζαρ.

Στην περιοχή του Ταλάφαρ ζουν Σουνίτες Τουρκμένιοι. Στο Όρος Σιντζάρ υπάρχουν δυνάμεις του κουρδικού κινήματος.

Ο κ. Ισίκ αναφέρει ακόμη ότι η χώρα του είναι έτοιμη να στείλει ενισχύσεις στο στρατόπεδο Μπασίκα που βρίσκεται στα περίχωρα της Μουσούλης.

Οι δηλώσεις του κ. Ισίκ έρχονται την στιγμή που ο τουρκικός στρατός στέλνει ενισχύσεις σε φυλάκια που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το Ιράκ. Ο τουρκικός τύπος φωτογραφίζει την αποχώρηση μονάδων του στρατού από το κεντρικό κομμάτι της χώρας.

Ας σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό, το Ιράκ είχε καταγγείλει την «τουρκική εισβολή» στο Μπασίκα στον ΟΗΕ και στην διεθνή κοινότητα.
 [kathimerini.com.cy]
 1/11/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin